Botox tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen wordt ook wel Bruxisme genoemd. Tandenknarsen houdt in dat u uw tanden en kiezen over elkaar heen schuiven op een schurende en knarsende manier. Vaak gebeurt dit in uw slaap en wordt dit gemerkt door de persoon die naast u slaapt. Tevens kan dit opgemerkt worden door de tandarts. Door het tandenknarsen kan het glazuur van uw tanden beschadigd raken. Een Botox behandeling tegen tandenknarsen kan u hierbij helpen. Bent u geïnteresseerd in een Botox tandenknarsen behandeling? Lees dan verder voor meer informatie.

ONLINE BOEKEN

Tandenknars behandeling

Wanneer tandenknarsen voor u een probleem is kan dit verholpen worden door Botox (Botuline Toxine) in de kaakspieren te injecteren. De Botox zorgt ervoor dat de kaakspieren minder strak aangespannen worden. Hierdoor word de spierspanning van de kauwspieren verlaagd en dit voorkomt het tandenknarsen.

Botox is een tijdelijke spierontspanner, dit gaat na 3 tot 14 dagen werken. Gemiddeld blijft botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Dit is erg verschillend per persoon en afhankelijk van uw lichaam hoe snel de Botox afgebroken wordt.

Na de Botox tandenknarsen behandeling kan het zijn dat de huid de eerste paar uur wat roder en/of gezwollen is. Verdoving is niet nodig bij een Botox behandeling. Dit komt doordat de pijn minimaal is door de fijne naald. Het kan soms aanvoelen als een speldenprikje. Na de Botox tandenknarsen behandeling mag u 2 tot 4 uur niet liggen en bukken. U mag 24 uur niet sporten, niet naar de sauna, in de zon of onder de zonnebank. Na de behandeling mag u niet hard wrijven op het behandeld gebied.

Botox tandenknarsen – kaakklemmen valt niet onder de garantie. Dit omdat men gemiddeld 2 zones nodig heeft, maar er zijn mensen met veel sterkere kaakspieren waardoor de benodigde zones kunnen oplopen. Dit moet de arts inschatten en gaandeweg samen met u uitproberen.

De behandeling

Wanneer u komt voor een Botox tandenknarsen behandeling, heeft u eerst een consult gesprek met de arts. Wij werken alleen met ervaren, deskundige en BIG-geregistreerde artsen. Tijdens het gesprek bekijkt de arts of de Botox tandenknarsen behandeling geschikt is  voor u en krijgt u alle benodigde informatie. Indien u en de arts samen met het behandelplan overeenkomen, kan de behandeling direct worden uitgevoerd.

Tijd afspraak

20 min

Merk

Azzalure

Pijn / verdoving

Vrijwel pijnloos

Duurzaamheid

3 – 4 maanden

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Vul onderstaand contact formulier in
    Online boeken
    040 8454624
    ×