Botox

Botox

Heeft u last van rimpels en wilt u hier graag vanaf? Dat kan bij BM Clinics door middel van een Botox (Botuline toxine) behandeling. Botuline toxine is een medicijn wat ervoor zorgt dat de spieren ontspannen. Hierdoor krijgt uw huid de tijd om te herstellen en vervagen of verdwijnen de rimpels. Bent u geïnteresseerd in een Botox behandeling? Lees dan even verder!

ONLINE BOEKEN

Wat is Botox?

Botox staat voor Botuline toxine, Botox zelf is een merknaam net als de merken Azzalure en Bocouture. Botuline toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie. Wanneer Botox in een spier wordt geïnjecteerd ontspant de spier, door de vrijzetting van acetylcholine, de stof die een spier aanzet tot contractie. Botox wordt gebruikt om rimpels te verminderen, zoals bij de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Naast cosmetische toepassingen wordt Botox ook met succes toegepast bij medische klachten zoals migraine/hoofdpijn klachten, tandenknarsen en overmatig zweten.


Resultaat Botox behandeling

Botox is een tijdelijke spierontspanner, gemiddeld blijft Botox 3 tot 4 maanden werkzaam. Dit is erg verschillend per persoon en afhankelijk van uw lichaam hoe snel de Botox afgebroken wordt.

Wanneer kan Botox niet gebruikt worden?


“Botox” kan helaas niet worden toegepast bij een allergie voor Botuline toxine. Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding worden geen behandelingen uitgevoerd bij BM Clinics. Daarnaast kan Botox niet worden toegepast bij neuromusculaire aandoeningen, gebruik van antibiotica, spierverslappers en myasthenia gravis. Gebruikt u andere medicatie of heeft u last van een andere aandoening, bespreek dit met de arts van BM Clinics.


Wat kunnen bijwerkingen van Botox zijn?

Na de behandeling van Botox kan de huid wat rood of gezwollen zijn op de plaats van injectie, dit trekt na enkele uren weer weg. Een zeldzame bijwerking is moeite hebben om het ooglid op te tillen. Daarnaast kunnen tijdelijk hoofdpijnklachten ontstaan na de botoxbehandeling. Ook deze bijwerking trekt na enkele dagen weg.


Nazorg Botox behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat de huid de eerste paar uur wat roder en/of gezwollen is. Verdoving is niet nodig bij een Botox behandeling. Dit komt doordat de pijn minimaal is door de fijne naald. Het kan soms aanvoelen als een speldenprikje. Na de behandeling mag u 2 tot 4 uur niet liggen en bukken. U mag 24 uur niet sporten, niet naar de sauna, in de zon of onder de zonnebank. Na de behandeling mag u niet hard wrijven op het behandeld gebied en geen badmuts dragen.

Botox merk

Het Botuline toxine merk dat BM Clinics gebruikt is Azzalure®. 

Azzalure® wordt in de esthetische geneeskunde al sinds 1980 met succes gebruikt. 

Azzalure® werkt snel, na 13 dagen is de botox volledig ingewerkt en is het resultaat zichtbaar.


Garantie

Mocht de Botox niet helemaal goed gepakt hebben, wat wel eens kan gebeuren, dan kunt u langskomen voor een nacontrole. Een van onze artsen kijkt of er nog beweging in de spier is en zal hier kosteloos botox bij injecteren. Dit is pas veilig na 13 dagen. BM Clinics verleent 2 weken garantie. Wanneer u op de 13e dag de spier nog kan bewegen plannen wij op dag 14 een controle afspraak met een nabehandeling in. Na 2 weken is de garantie verlopen.
Het effect houdt gemiddeld drie tot vier maanden aan. Uw eigen lichaam bepaalt hoeveel tijd het ervoor neemt om de Botuline Toxine af te breken. Bij sommige mensen kan dat ook korter zijn, bij anderen weer langer. Daarna kan een behandeling worden herhaald. Wanneer behandelingen vaker worden herhaald kan het effect langer aanhouden.

Botox halve zones

BM Clinics maakt gebruik van halve en hele zones Botox. Onder een halve zone worden de volgende behandelingen bedoelt. 

Wenkbrauwlift

Heeft u last van hangende wenkbrauwen en geeft dit een vermoeiende of treurige blik? Dat kan opgelost worden door een wenkbrauwlift met Botox. Dit zorgt voor een openere blik. Hierbij wordt de wenkbrauw iets naar boven gelift wat voor een frissere en openere blik zorgt. 
Klik hier om de prijslijst te bekijken. 

Meer informatie

Mondhoeklift

Wanneer uw mondhoeken hangen kan dit een treurige blik geven. Bij een mondhoeklift door middel van Botox worden de spieren die ervoor zorgen dat de mondhoeken naar beneden trekken stil worden gelegd. Hierdoor komen de mondhoeken weer omhoog te staan.
Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Gummy smile

Last van zichtbaar tandvlees bij het lachen en maakt dit u onzeker? Dan is een gummy smile een goede behandeling. Door een te grote spanning in de spier trekt de lip te hoog op. Door deze spanning te verlagen wordt de lip tijdens het lachen iets verlaagd waardoor het tandvlees niet meer zichtbaar is.
Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Rokersrimpels 

De lijntjes rondom de lip worden rokerslijntjes genoemd. Deze rimpels kunnen u een verouderde look geven. De rimpels ontstaan door het tuiten of samentrekken van de lippen in combinatie met het ouderwordings proces. Door de spieren te ontspannen kunnen deze moeilijker samentrekken en kan dit de rimpels vervagen.
Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Putjes in kin

Vaak zien we bij ouderdom dat de spieren in de kin korter worden. Hierdoor ontstaan er putjes in de kin (sinaasappel huid). Dit is op te lossen met Botox, dit zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en de huid weer strak wordt zonder rimpels of putjes in de kin.
Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Lift neustip

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de punt van de neus naar beneden staat of met lachen of praten naar beneden getrokken wordt. Door middel van Botox kan de neustip gelift worden. Dit zorgt er tevens voor dat de neus niet meer naar beneden trekt tijdens het praten.
Klik hier om de prijslijst te bekijken. 

Meer informatie

Bunny lines

Bunny lines zijn de rimpels bij de neus die ontstaan wanneer u de spieren bij de neus gebruikt door bijvoorbeeld te lachen maar ook door te praten. Door de Botox worden deze spieren tijdelijk ontspannen en worden de rimpels minder zichtbaar.
Klik hier om de prijslijst te bekijken. 

Meer informatie

Botox hele zones

BM Clinics maakt gebruik van halve en hele zones Botox. Onder een hele zone worden de volgende behandelingen bedoelt. De prijs voor een voorhoofd, frons of kraaienpootjes behandeling is €112,-. De behandeling voor migraine, tandenknarsen, dwarslijnen of de kalkoenhals starten vanaf €112,-. De prijs is aanvankelijk van de hoeveelheid botox er nodig is.

Voorhoofd

De voorhoofdrimpels ontstaan wanneer we de wenkbrauwen optrekken of verbaasd kijken, naarmate we ouder worden en de huid minder elastisch wordt ontstaan oppervlakkige of zelfs diepe lijnen. Een behandeling met Botox is een effectieve behandeling om de voorhoofdsrimpels te verzachten of zelfs helemaal te laten verdwijnen. U krijgt hiermee een jongere uitstraling.


Klik hier
om de prijslijst te bekijken. 

Meer informatie

Frons

Fronsrimpels ontstaan door het samentrekken van de spiertjes tussen de wenkbrauwen. Dit kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof u boos of nors kijkt. Bij een Botox behandeling voor de frons wordt de spier ontspannen waardoor u deze niet meer kunt bewegen. Hierdoor vervaagt of verdwijnt de fronsrimpel.


Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Kraaienpootjes

De kraaienpootjes worden ook wel de lachrimpels genoemd. Deze ontstaan door het gebruiken van de spier bij uw ogen door bijvoorbeeld te lachen. Deze rimpels kunnen als storend worden ervaren. Een Botox behandeling is hiervoor geschikt. De spier wordt stil gelegd waardoor de rimpels vervagen of verdwijnen.


Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Hoofdpijn / migraine

Door het aanspannen van spieren kan dit een drukkend of pijnlijk gevoel geven. Dit kan een enorme last zijn in het dagelijks leven. Een oplossing is een Botox behandeling tegen hoofdpijn. Door tijdelijk de spieren te ontspannen zal de hoofdpijn afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Tandenknarsen

Onbewust kunt u tijdens het slapen tandenknarsen. Bij langdurig tandenknarsen kan dit schade aan de tanden en kiezen aanbrengen. Dit is natuurlijk niet goed voor uw gebit. Door middel van Botox komt de spier tot rust waardoor het tandenknarsen afneemt of geheel stopt.


Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Dwarslijnen hals

Naarmate u ouder wordt zal naast het gezicht ook de hals slapper worden. Het kan u dan belemmeren om kleding te dragen met een wat open decolleté. Een slappere huid van de hals kan daarom als storend worden ervaren, door middel van Botox kan dit goed behandeld worden.


Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Kalkoenhals

Tijdens het ouderwordingsproces wordt de huid slapper en minder elastisch. Hierdoor ontstaan rimpels. De hals en de decolleté kunnen hierbij wat losser worden en er kunnen halsrimpels ontstaan. Dit kan voor een minder charmante uitstraling zorgen. Botox is hier een goed middel voor om dit te laten verminderen met een natuurlijk resultaat.


Klik hier om de prijslijst te bekijken.

Meer informatie

Botox tegen overmatig zweten

Een Botox dry behandeling is een behandeling tegen overmatig transpireren. Het effect van deze behandeling blijft gemiddeld 4 tot 6 maanden. Na vervolgbehandeling zien we soms zelfs langer effect. Het resultaat van deze behandeling is een duidelijke vermindering van transpireren.

Oksels

Overmatig transpireren bij de oksels kan een dagelijkse belemmering zijn. Het kan zijn dat de zweetklieren intenser bij u werken als bij een ander. Een Botox behandeling is een geslaagde behandeling om het transpireren te stoppen. Bij deze behandeling moeten de oksels van te voren geschoren zijn.

Bekijk hier de prijslijst.

Meer informatie

Handen 

Bij overmatig zweten van de handen zijn de handpalmen vochtig of zelfs erg nat. Dit kan u in het dagelijks leven erg belemmeren. Overmatig transpireren wordt ook wel Hyperhidrosis genoemd. Botox is een passende behandeling voor overmatig transpireren op de handen.

Bekijk hier de prijslijst.

Meer informatie

Voeten

Overmatig transpireren op de voeten wordt ook wel zweetvoeten genoemd. Dit kan voor een onaangename geur zorgen. Bij zweetvoeten wordt de huid gemakkelijk geïnfecteerd door schimmels en bacteriën. Een Botox dry behandeling is een oplossende behandeling hiervoor.

Bekijk hier de prijslijst.

Meer informatie

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen? Vul het onderstaand contact formulier in
    Online boeken
    ×